Zwangerschap is een complexe fase die toezicht en steun vereist, vooral wanneer de moeder erg kwetsbaar is. Doula biedt begeleiding voor je zwangerschap. Je krijgt advies en begeleiding in deze fase. Doula is er ook om je te ondersteunen na je bevalling.

Doula: een kwaliteitsdienst

Doula ondersteunt vrouwen bij hun zwangerschap, bevalling en biedt ondersteuning na de bevalling. De ondersteuning aan de zwangere vrouw en pas bevallen vrouw is een van de beste.  De meerderheid van de vrouwen die het programma hebben doorlopen, zeggen dat ze tevreden zijn. Doula is zich bewust van de uitdaging van een zwangerschap en alle implicaties daarvan en streeft ernaar al haar deskundigheid ter beschikking te stellen, zodat jonge ouders deze levensfase beter kunnen ervaren. Ouder worden, vooral moeder worden, vergt een fysieke en psychologische voorbereiding. Iedere dag doet Doula haar uiterste best om onbevooroordeelde informatie te verstrekken die gebaseerd is op onderzoek en voldoet aan de verwachtingen van (aankomende) ouders. Het bijzondere aan een Doula is dat je persoonlijke ondersteuning krijgt om je voor te bereiden op de komst van je baby. Doula biedt niet alleen uitleg over bevallen, je wordt er als moeder ook sterker van en je wordt in staat gesteld om je innerlijke kracht te vinden, die je hard nodig zult hebben tijdens je zwangerschap, bevalling en in de periode na de bevalling.

Een belangrijk vervolg

Het is de taak van de Doula om je in een cruciale fase te begeleiden, ongeacht het type bevalling:

  • Thuisbevalling;
  • Medicamenteuze of niet-medicamenteuze bevalling in het ziekenhuis;
  • VBAC;
  • Keizersnede

Terwijl de zorgverleners aan je zijde staan voor je medische behoeften, zal Doula zorgen voor je fysieke, educatieve, spirituele en emotionele steun tijdens de geboorte. Aan al je wensen zal worden voldaan, zodat je op je gemak voor je kind kunt zorgen. Veel vrouwen hebben deze steun op prijs gesteld en Doula aan anderen aanbevolen.