Hoe vaak heb je als ondernemer op weg naar een zakelijke afspraak gedacht: Wat had ik graag nog even de stukken doorgenomen in plaats van dat ik de tijd voor die belangrijke meeting bezig ben met de vraag hoe laat ik er kan zijn, welke route ik het beste kan volgen en alle vragen die samenhangen met zelfstandig vervoer. De oplossing hiervoor is eenvoudiger dan je vaak denkt omdat tegenwoordig de mogelijkheid bestaat om zakelijk een taxirit te gebruiken. Stel je voor dat je net wel die lastige passage gelezen had en daardoor de opdracht of de meeting succesvoller had kunnen afsluiten. Want tijd is voor elke ondernemer kostbaar.

Voordeel zakelijke rit

Een goed taxibedrijf weet wat een zakelijke klant nodig heeft. Een goede uitstraling van het taxibedrijf en een goede service waar je voordelen van hebt. Een voorbeeld is dan ook dat voor dit soort ritten ruime auto’s aanwezig zijn waarin je gewoon je werk kan blijven doen. De taxichauffeur heeft ervaring met dit soort ritten en weet vanuit zijn professionele werkhouding de afstand te bewaren en de informatie die hij misschien zal horen ook vertrouwelijk te behandelen. Daarnaast is hij ook in staat om eventuele zakenrelaties te begeleiden naar de plaats van de meeting waar ze zijn uitgenodigd. Het is overbodig om te zeggen dat de goede chauffeur goed Nederlands spreekt.

Welk bedrijf kiezen?

Niet elk taxibedrijf is hetzelfde. Zoek je bijvoorbeeld op taxi Papendrecht dan is het zinvol om te kijken welke activiteit een taxibedrijf aanbiedt. Is het gericht op personenvervoer? Hebben ze ervaring in schoolvervoer of medisch vervoer? Elk onderdeel vraagt om een aparte benadering en de zakelijke markt vraagt andere capaciteiten van een taxibedrijf dan het werken binnen een andere branche. Door de juiste keuze te maken, heb je meer tijd om zelf te ondernemen, kan je nog net die zakelijke afspraak beter voorbereiden of hebben je zakelijke contacten het gevoel dat je voor een bepaalde kwaliteit gaat.