Heeft u moeite om erachter te komen wat uw baby moet eten? Het is eigenlijk heel begrijpelijk dat er zoveel moeders zijn die dit elke dag doormaken. Maar een ding dat het verschil maakt, is het instinct van de moeder. Moeders kennen hun kinderen ongetwijfeld beter dan wie dan ook en zouden gemakkelijk kunnen beslissen wat ze te eten geven. Desalniettemin zijn hier enkele voedingssuggesties die u kunt overwegen:

Moedermelk

Wanneer een kind wordt geboren, hebben ze geen volledig ontwikkeld spijsverteringssysteem. Het duurt tot zes maanden voordat de baby een goed functionerend spijsverteringskanaal heeft. Om deze reden is het altijd raadzaam om op deze jonge leeftijd moedermelk of flesvoeding te gebruiken. Bovendien biedt moedermelk zoveel voordelen, waaronder de onderstaande:

  • De melk bevat belangrijke antistoffen die uw kind beschermen tegen virusinfecties en bacteriën
  • De melk zit ook boordevol eiwitten die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de baby
  • Moedermelk bevat ook een dikke gele vloeistof genaamd Colostrum, die essentieel is voor de ontwikkeling van het spijsverteringskanaal van de baby
  • De melk helpt uw ​​baby ook om een ​​goed gezond gewicht te bereiken

Gehakte of gemengde vruchten

Een ding dat in je opkomt als je Wat eet een peuter vraagt, is inderdaad fruit. Maar fruit is niet echt eetbaar voor een baby als het heel is. Je moet ze in kleine stukjes hakken of ze mengen om vers sap te maken. Fruit bevat veel belangrijke vitamines en mineralen die uw kind helpen zijn of haar immuunsysteem te ontwikkelen. Maar misschien wilt u voorlopig zuur fruit vermijden om het risico op maagklachten te voorkomen. Het voeden van uw baby is niet zo moeilijk als het lijkt. Zolang er moedermelk is, kunt u geleidelijk andere voedingsmiddelen in het dieet van de baby opnemen. Het draait allemaal om het volgen van je moederinstincten.