Wanneer er een dierbare komt te overlijden, kan er veel op je af komen. Met een uitvaart in Leiden zijn er veel mogelijkheden voor een mooi afscheid. Zo kan je bijvoorbeeld voor een groene uitvaart kiezen, die in lijn staat met de levensvisie van jouw dierbare. Met aandacht voor mens en milieu, wordt een mooie uitvaart in Leiden georganiseerd waarbij geen verspilling in de hand wordt gewerkt. Door te kiezen voor duurzame materialen kan een uitvaart een ethisch afscheid zijn waarmee de overledene wordt geëerd. 

Een geschikte urn uitzoeken voor een uitvaart in Leiden

Met een uitvaart in Leiden, mag je met een crematie ook nadenken over de bestemming van de as van de overledene. Met het as van de overledene zijn er verschillende bestemmingen mogelijk. Zo kan je ervoor kiezen om het as uit te strooien op een bijzondere plek, zoals in de zee of in een bos. Veel nabestaanden willen ook graag een urn om de nabestaande te herdenken. Deze zet je op een mooi plekje om een aandenken te hebben. Er zijn ook urns gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, zoals bamboe of zout. Deze zijn geschikt om te begraven, zodat ze na verloop van tijd zullen afbreken. Op deze manier wordt de nabestaande weer éen met de natuur. De urns zijn ook te bewaren voor een natuurlijke uitstraling in de woonkamer of tuin.

Assieraden met een uitvaart in Leiden

Wanneer je op zoek bent naar een andere manier om as te bewaren met een uitvaart in Leiden, kan je ook voor assieraden kiezen. Het woord zegt het eigenlijk al, het is een sieraad waarin je as van de overledene bewaart. Dit komt in vele verschillende vormen en maten. Zo kan je kiezen voor een asring, ashanger of asarmband. Deze sieraden hebben een speciaal compartiment om as te bewaren, wat goed verzegeld wordt door middel van een druppeltje lijm. Op deze manier draag je jouw dierbare altijd dicht bij je.