Het bestraten van je tuin krijgt tegenwoordig terecht meer aandacht dan vroeger. Je tuin wordt steeds meer een blikvanger en met de hogere temperaturen die we in Nederland hebben, de mogelijkheden met een mooi terras met overkapping, de maaltijden die we steeds eenvoudiger buiten kunnen bereiden, is de tuin steeds vaker een onderdeel van de woning geworden dan het in het verleden was. Misschien dat daarom het nut van een groene tuin met mooie bestrating steeds belangrijk wordt en daardoor ook aan steeds meer wensen en eisen moet voldoen.

Totaal plaatje

Als je zoekt naar tuin bestrating Zeeland zie je dat het steeds vaker gaat om een totaalplaatje. Het is niet meer alleen wat tegels in een tuin leggen. Er wordt steeds vaker nagedacht over het verloop van de schutting naar de tegels, hoe passen de andere elementen van je tuin binnen de bestrating en bovenal hoe ziet het er als geheel uit. De variatie die er ondertussen te vinden is in de soorten bestrating maken de keuze om een mooi totaalplaatje te creëren waar je op een warme zomeravond heerlijk in kan zitten en al rondkijken kan genieten van je tuin met je eigen ontwerp of een ontwerp in overleg. De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos.

Meer dan tegels

Een goede tuin bestrating is meer dan alleen maar tegels in welke kleur of formaat dan ook. Er zal door de veranderingen van het klimaat ook nagedacht moeten worden over de afvoer van het water in de tuin. Drainage onder de tegels en hoe voorkom je dat er onkruid tussen de tegels groeit en je veel tijd kwijt bent aan onderhoud van je tegels op een later moment. Zaken waar je als particulier vaak minder aandacht voor hebt maar die je prima kan laten uitvoeren. Als je een bedrijf zoekt die ervaring heeft met het totaalpakket en de drainage, de afvoer, de combinatie met de schutting en de rest van je tuin meeneemt ben je verzekerd van een mooi plekje.