Als je al langer kampt met depressieve klachten of psychische klachten die stress gerelateerd zijn dan is het verstandig om te kiezen voor een intensieve behandeling depressie. Er zijn speciale behandelprogramma’s voor depressie op het moment dat je eerder een behandeling hebt gevolgd die onvoldoende effect had. In dat geval zijn je klachten waarschijnlijk ernstig, complex en loop je er al een langere tijd mee rond. In de meeste gevallen ben je uitgevallen met je studie of werk en ervaar je op dat problemen met mensen in je omgeving. Hierdoor word je herstel belemmerd. Het is noodzakelijk om je stressoren los aan te pakken. Hierdoor kan je je klachten verminderen en de onderliggende patronen waardoor je vastzit aanpakken.

Wat houdt een intensieve behandeling in?

Bij een intensieve behandeling voor depressie krijg je een verwijzing van de huisarts waaruit blijkt dat het nodig is om de professionele hulp op een hoger niveau te zoeken. Hiermee krijg je tevens een vergoeding van je zorgverzekering. In de meeste gevallen krijg je zorg in je eigen leef- en werkomgeving. Op het moment dat je last hebt van extreme psychische klachten die samenhangen met stress is vaak je eigen omgeving niet de juiste om te herstellen. Je kan kiezen voor een intensieve behandeling depressie in je eigen omgeving of in een andere omgeving in het buitenland. Als het mogelijk is voor je om 5 weken intensief aan jezelf te werken in een andere helende omgeving dan wordt hier de voorkeur aangegeven. Je kan dan ervoor kiezen om jezelf geheel te focussen op jezelf zonder dat je getriggerd wordt door stressoren binnen je eigen leefomgeving.

Een behandeling op locatie

Op de locatie krijg je een behandeling met een multimodale aanpak waardoor je constant geprikkeld wordt om aan jezelf te werken. Hierdoor is een omgeving op locatie vaak effectiever dan in je eigen leef- en werkomgeving. Je leert om het geleerde in de praktijk en thuissituatie toe te passen en de intensieve aanpak is gericht op alle belangrijke gebieden binnen een veilige herstelomgeving.